Mofo Kitesurfles


Date:26. 11, 2012

Dagcursus Kitesurfen

Introductie kitesurfles

Bij de introductie kitesurfles leer jij al snel de basis van het kitesurfen. In deze 3 uur durende kitesurfles leer je alles wat je als beginnende kitesurfer hoort en moet weten. Je leert o.a. waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe je een kite onder controle kan houden. Een introductie kitesurfles is dus perfect als je nog niet zeker weet of je gelijk een hele cursus wilt volgen.
Een mooie manier om kennis te maken met de fantastische sport “Kitesurfen”.

Wat wordt er tijdens deze introductie kitesurfles gedaan?


We beginnen met de uitleg van het materiaal waarna we gaan oefenen met powerkites. Dit zijn 3 lijns matrassen die speciaal gemaakt zijn om een goede controle te krijgen over de kracht en om te leren sturen. Doordat deze vliegers kleiner zijn en minder kracht hebben dan de normale kitesurfkites wordt je ook niet afgestraft als je iets verkeerd doet. Hier leer je al gauw wat je wel en wat je absoluut niet moet en kan doen. Bij ons staat veiligheid namelijk hoog aangeschreven.

Als  jij de powerkite onder controle hebt is het tijd om een grote 4 lijns kitesurfkite erbij te pakken. Deze leer je op de juiste manier optuigen en je gaat oefenen om deze ook 100% onder controle te krijgen. Afhankelijk van de windsterkte en jouw gewicht kunnen deze kites varieren tussen de 4m2 en 12m2.
Samen met jouw instructeur leer je nu de basis controle van de kite, het oplaten & landen,sturen,kite in de powerzone vliegen,….
Je zal merken dat een 4-lijns kite de enige oefening vereist maar dat je ook snel leert in een groepje, je kijkt, luistert en doet.

Deze introductie kitesurfles is erg waardevol omdat je de basis van het kitesurfen krijgt aangeleerd.
Als je enthousiast bent geworden en graag verder wilt leren kitesurfen kan je bij onze kitesurfschool kiezen uit een 3 daagse kitesurfcursus of een complete kitesurfcursus.

Wij geven les volgens het IKO systeem, dat betekent International Kiteboarding Organisation. Dat betekent dat iedereen kan rekenen op een veilige, gestructureerde aanpak en professionele instructeurs + een certificaat na afloop van een 3 of 4 daagse cursus.

Introductie kitesurfles is inclusief:

  • 3 uur kitesurfles van gecertificeerde instructeur
  • Gebruik benodigde kitesurfmaterialen (wetsuit,trapeze,schoenen,kites)