Mofo Kitesurfles


Introductie kitesurfles

Je wilt eigenlijk wel eens uitproberen of dat kitesurfen wel iets voor jou is.
Maar om gelijk een hele kitesurfcursus te boeken wil je eigenlijk niet.

Dan is deze introductie kitesurfles echt iets voor jou.
Bij de introductie kitesurfles leer jij al snel de basics van het kitesurfen en kan je ervaren hoe het is om met zo’n grote vlieger te vliegen. Je leert o.a. waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe je een kite onder controle kan houden.
Een mooie manier om kennis te maken met de fantastische sport “Kitesurfen”.

Wat wordt er tijdens deze introductie kitesurfles gedaan?

We beginnen met de uitleg van het materiaal waarna we gaan oefenen met powerkites. Dit zijn 3 lijns matrassen die speciaal gemaakt zijn om een goede controle te krijgen over de kracht en om te leren sturen. Doordat deze vliegers kleiner zijn en minder kracht hebben dan de normale kitesurfkites wordt je ook niet afgestraft als je iets verkeerd doet. Hier leer je al gauw wat je wel en wat je absoluut niet moet en kan doen. Bij ons staat veiligheid namelijk hoog aangeschreven.

Als  jij de powerkite onder controle hebt is het tijd om een grote 4 lijns kitesurfkite erbij te pakken. Deze leer je op de juiste manier optuigen en je gaat oefenen om deze ook 100% onder controle te krijgen. Afhankelijk van de windsterkte en jouw gewicht kunnen deze kites varieren tussen de 4m2 en 12m2. Samen met jouw instructeur leer je nu de basis controle van de kite, het oplaten & landen,sturen,kite in de powerzone vliegen,…. Je zal merken dat een 4-lijns kite de enige oefening vereist maar dat je ook snel leert in een groepje, je kijkt, luistert en doet.

 

Onderdelen die tijdens deze kitesurfles behandeld worden:

 • Uitleg kitesurfmateriaal
 • Optuigen van kitesurf materiaal
 • Windvenster
 • Starten en landen van kite
 • Het vlieger van de kite in en uit de powerzone

 

Deze introductie kitesurfles is erg waardevol omdat je de basis van het kitesurfen krijgt aangeleerd. Als je enthousiast bent geworden en graag verder wilt leren kitesurfen kan je bij onze kitesurfschool kiezen uit een 3 daagse kitesurfcursus.

 

Tijdstippen  kitesurflessen:

Wij geven onze kitesurflessen 7 dagen per week. Er zijn op elke dag 3 tijdstippen waarop je kunt komen. Als je een reservering maakt vermeld er dan bij op welk tijdstip je wilt komen. Natuurlijk kan je ook 2 lessen op één dag komen volgen. Meer dan 2 lessen per dag raden wij af. Dit i.v.m. vermoeidheid en veiligheid.

 • Ochtend 10:00 tot 12:00
 • Middag 14:00 tot 16:00
 • Avond 18:00 tot 20:00

 

IKO certificaat

Wij geven les volgens het IKO systeem, dat betekent International Kiteboarding Organisation. Dat betekent dat iedereen kan rekenen op een veilige, gestructureerde aanpak en professionele instructeurs + een certificaat na afloop van een cursus. 

 

Introductie kitesurfles is inclusief:iko kitesurf school

 • 2 uur kitesurfles van een ervaren en gecertificeerde instructeur
 • Gebruik benodigde kitesurfmaterialen (wetsuit,trapeze,schoenen,kites)
 • IKO kitesurf certificaat

 

Prijs: €80,- p/p All-inn

 

Introductie kitesurfles

De idelae manier om te kijken of kitesurfen iets voor jou is..